Patent engineer / IP specialist

Group Headquarters
August 31, 2018

Met onze groep bedrijven willen we als machine ontwikkelaar marktleider zijn in diverse markten, met verschillende technologieen. Denk bijvoorbeeld aan machines voor het maken van wateroplosbare pouches of delicate papieren producten, het doseren en verpakken van deze producten of het vullen van kleine e-vaping cartridges. 

De functie

In deze functie ondersteun je onze innovatieve dochterbedrijven ITM Kampen (SCM/TDC), EME Engel (Zaandam), Tricas (Zwolle) en IMAtec (Ettelbruck, Luxemburg) bij het behouden en versterken van hun leidende positie. Je vraagt patenten aan op nieuwe toepassingen en je volgt patentaanvragen van concurrenten. Ook draag je er zorg voor dat onze bedrijven geen inbreuk maken op bestaande patenten en bewaak je de patentrechten. Daarnaast voer je Freedom to Operate (FTO) searches uit en ben je nauw betrokken bij de design trajecten.

Jouw profiel

  • Je hebt affiniteit met het verzamelen van informatie en kunt beoordelen of deze relevant is.
  • Je beheerst – naast Nederlands – de Engelse taal uitstekend.
  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding richting Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek of (technische) Natuurkunde.
  • Je kunt goed samenwerken, hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en hecht waarde aan (het opbouwen van) langdurige relaties.
  • Je bent accuraat, pragmatisch, ondernemend en oplossingsgericht.

Ons aanbod

In deze functie bij onze bedrijvengroep krijg je een veelzijdige rol met eigen verantwoordelijkheid. Je ondervindt de voordelen van het werken in een kleinere organisatie, zoals korte lijnen en snel schakelen. Daarnaast heb je de voordelen van de professionaliteit en organisatie van de totale groep. We bieden je uitzicht op een vaste baan en een salaris in overeenstemming met je ervaring. Als familiebedrijf hechten we bovendien waarde aan goede secundaire arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid. Je zal 90 tot 95 procent van je tijd vanuit Kampen werken.

Geïnteresseerd?

Wil je eerst meer weten over de functie of ons bedrijf? Neem dan contact op met Freddy Wennemars, via +31 612787427. 

Solliciteer direct!

Reageer voor 15 oktober op deze vacature om in aanmerking te komen voor deze functie. We streven er naar om deze functie zo spoedig mogelijk in te vullen.

Group Headquarters
Marketing intern

As an intern I am included in decisions and projects. The best thing about being at the marketing department, is that I am in contact with other departments.